ختلال شخصتي يک اختلاف رواني است که شخص مبتلا به آن داراي الگوهاي اشتباه و سرسختانه رفتاري، فکري و عملکردي است. فردي که داراي اختلال شخصيتي است در درک و ارتباط موقعيت ها و افراد دچار مشکل مي گردد. در نتيجه، روابط اجتماعي و موقعيت هاي تحصيلي و شغلي شخص دچار مشکلات و محدوديت هايي مي شود. گاهي اوقات ممکن است فرد متوجه نشود که داراي اختلال شخصيتي است، زيرا او فکر ميکند اين روش فکر کردن او کاملا طبيعي است. در نتيجه فرد ديگران را مقصر رفتار خود مي داند و ممکن است آن ها را به چالش بکشد.


اختلال هاي شخصيتي معمولا در سال هاي نوجواني و يا اوايل بزرگسالي آغاز مي شود. اختلال شخصيت مرزي، اختلال شخصيت نمايشي، اختلال شخصيت وابسته، اختلال شخصيت خودشيفته و اختلال شخصيت پارانوئيد از جمله متداول ترين اختلال هاي شخصيتي هستند که همراه با افق سلامت به بررسي علائم آن خواهيم پرداخت. هم چنين در ادامه به روش هاي تست اختلال شخصيت اشاره خواهيم کرد.


 


 


اختلال شخصيت مرزي (Borderline Personality Disorder (BPD


 


 اختلال شخصيت مرزي


اختلال شخصيت مرزي نوعي اختلال رواني است که که در آن الگوهاي خلق و خوي فرد راجع به تصوري که از خود و اطرافيان خود دارد دائما تغيير مي کند. اين علائم موجب انجام اقدامات تحريک آميز و رفتارهاي شديد و تکانه اي در فرد مي گردد .تست اختلال شخصيت مرزي به شدت به روابط فردي شخص آسيب مي رساند. درباره نقش اختلال شخصيت مرزي و ازدواج و اختلال شخصيت مرزي و طلاق در ادامه بيشتر صحبت خواهيم کرد. افراد مبتلا به اين اختلال ممکن است تا دوره هاي شديد عصبانيت، افسردگي و اضطراب را تجربه کنند. اين دوره ها ممکن است از ساعت ها تا روزها به طول بيانجامد.


 


 


علائم اختلال شخصيت مرزي 


 


افراد مبتلا به اين اختلال نوسانات خلقي شديدي را تجربه مي کنند. در نتيجه منافع و ارزش هاي آنان نسبت به خود و اطرافيان شان به سرعت تغيير مي کند.


افراد داراي اختلال شخصيت مرزي تمايل دارند تا همه چيز را به صورت افراط و تفريط دسته بندي کنند. همه چيز از نگاه آن ها خوب يا بد است. نظرات آن ها راجع به ديگران به سرعت تغيير مي کند. فردي که روزي به عنوان دوست صميمي خود تلقي مي کنند و روز بعد او را دشمن و خائن مي دانند.


هم چنين اين افراد، الگوهاي عاطفي به شدت ناپايداري دارند. دوستان و عزيران ممکن است ناگهان از جانب آنها مورد بي رحمي عاطفي قرار بگيرند و رابطه خود را از دست بدهند. اين احساسات متغير، منجر به بروز بحران هايي در زمينه روابط خانوادگي مي شود. در قسمت هاي اختلال شخصيت مرزي و ازدواج اختلال شخصيت مرزي و طلاق بيشتر به اين موضوع خواهيم پرداخت.


انجام رفتارهاي جنون آميز و غالبا خطرناک، مانند ولگردي، رابطه هاي جنسي ناسالم، سو استفاده در مصرف مواد، رانندگي بدون توجه و يا پرخوري زياد که به صورت دوره اي انجام مي شود.


برخي از افراد داراي اين اختلال ممکن است به خود صدمه جسمي وارد کنند.


هم چنين افکار مربوط به خودکشي نيز در اين افراد به صورت دوره اي به وجود مي آيد.


احساس مزمن پوچي دارند.


گاهي شديدا عصباني مي شوند و کنترلي بر روي خود ندارند.


به سختي به افراد جديد اعتماد مي کنند که گاها اين حس با احساس توطئه از جانب آن ها همراه است.


تمامي افراد مبتلا به اين اختلال همه علائم را از خود نشان نمي دهند. ضمن آنکه برخي اتفاقات مانند مسافرت، جدايي هاي غير منتظره از دوستان، تجربه اضطراب و استرس ناگهاني و . ممکن است منجر به تشديد علائم گردد


 


 


 


اختلال شخصيت مرزي و ازدواج


 


 


اختلال شخصيت مرزي و ازدواج


 


 


همان طور که پيش تر به آن اشاره کرديم، اختلال شخصيت مرزي به شدت روابط شخصي افراد را تحت تاثير قرار مي دهد. اختلال شخصيت مرزي و ازدواج افراد از جمله مواردي است که پرداختن به آن اهميت زيادي دارد. ازدواج هايي که در آن يک يا هر دو شخص داراي اين اختلال باشند، مي تواند ازدواج هاي پرخاشگرانه، پر از مشاجره و به طور خلاصه ناکارآمد باشد. بدون توجه به مشکل عدم اعتماد و حس شک در اين افراد، عدم ثبات افراد و غيرقابل پيش بودن رفتار آنها به خودي خود مشکل ساز است. آمارهاي کشور ايالات متحده آمريکا نشان مي دهد که حدود 60% از افرادي که داراي اين اختلال هستند متاهل هستند. هرچند اين آمار نشان مي دهد که ميزان ازدواج اين افراد نسبت به سايرين کمتر است، اما ثابت مي کند که اختلال شخصيت مرزي و ازدواج دو امر محال و انجام نشدني نيستند. اگر افراد با آگاهي وارد اين رابطه شده باشند مي توانند با کنترل علائم خود رابطه آرامش بخشي را تجربه کنند. در ادامه به روش هاي درمان اختلال شخصيت مرزي اشاره خواهيم کرد.


 


 


اختلال شخصيت مرزي و طلاق


 


به طور غير منتظره اي آمار اختلال شخصيت مرزي و طلاق بيشتر از آمارهاي متداول طلاق نيست. آمارهاي ايالات متحده آمريکا نشان مي دهد که ميزان طلاق در افراد مبتلا به اين اختلال حدود 35% است. هم چنين آمارها نشان مي دهد ميزان ازدواج مجدد اين افراد نيز آمار پاييني نيست. البته  بررسي کلينيک اختلال شخصيت مرزي و طلاق تنها به آمار ها خلاصه نمي شود، زيرا کيفيت زندگي اين افراد نيز امر مهمي است. متاسفانه آمارها نشان مي دهد ميزان خشونت هاي خانگي و اختلافات شويي در اين افراد بالاتر از حد معمول است. نکته قابل توجه ديگر در اختلال شخصيت مرزي و طلاق اين است که فرايند طلاق در اين روابط کار دشواري است. فرد مبتلا به اختلال شخصيت مرزي به سختي طلاق را قبول مي کند. او ممکن هنگام مواجه با درخواست طلاق از سوي شريک زندگي خود به او توهين کند و يا اتهام هاي ناعادلانه اي به او نسبت دهد. براي دريافت هرگونه اطلاعات بيشتر درباره اختلال شخصيت مرزي و طلاق مي توانيد با مرکز مشاوره افق سلامت تماس بگيريد.


 


 


 


اختلال شخصيت مرزي و طلاق


 


 


راه درمان اختلال شخصيت مرزي


 


روش هاي مختلفي براي درمان اختلال شخصيت مرزي وجود دارد. روان درماني با استفاده از روش هاي طرح واره درمان، مشاوره شناختي رفتاري، درمان مبتني بر ذهنيت (MBT) از جمله روش درمان اختلال شخصيت مرزي است. اگرچه هنوز داروي مشخص براي اين اختلال به طور مجزا ساخته نشده است ولي با م پزشک متخصص مي توان براي کنترل برخي علائم از آن ها استفاده کرد. در درمان اختلال شخصيت مرزي توجه به اين نکته مهم است که اطرافيان فرد در طول درمان تحمل و صبوري لازم را داشته باشند و شخص اطمينان داشته باشد که در طول دوره درمان اختلال شخصيت مرزي از حمايت خانواده خود برخوردار است. جهت دريافت مشاوره براي درمان اختلال شخصيت مرزي مي توانيد با مرکز افق سلامت تماس بگيريد.


 


 


اختلال شخصيت نمايشي (Histrionic personality disorder (HPD


 


 


اختلال شخصيت نمايشي


 


اختلال شخصيت نمايشي يکي ديگر از انواع متداول اختلال هاي شخصيتي است که غالبا با اختلال شخصيت مرزي و اختلال شخصيت خودشيفته اشتباه گرفته مي شود. گاهي نيز برخي از اين اختلالات به طور همزمان در فرد بروز پيدا مي کنند. برخي علائم اختلال شخصيت نمايشي به شرح زير است:


فرد بايد در مرکز توجه همه باشد و در غير اين صورت احساس ناراحتي مي کند.


تعاملات وسوسه آميز و اغواگرانه اي با ديگران دارد.


دائما به دنبال جلب توجه است.


روابط سطحي خود با ديگران با بسيار صميمي تر از آن چه هست نشان مي دهد.


به راحتي تاثير اتفاقات و نظر انسان هاي ديگر قرار مي گيرند.


اختلاف اختلال شخصيت نمايشي با کلينيک گفتار درماني و مشاوره گفتار درماني شخصيت مرزي در واقع در شدت و عمق هيجانات است. افراد مبتلا به اختلال شخصيت نمايشي در بيان احساسات و عواطف خود سرعت کمتري دارند. با انجام تست اختلال شخصيت مي توان به طور دقيق به بررسي علائم و روش هاي درمان اين اختلال پرداخت.


 


 


اختلال شخصيت وابسته (Dependent personality disorder (DPD


 


اختلال شخصيت وابسته


 


اختلال شخصيت وابسته نوعي اختلال شخصيتي اضطرابي است که موجب مي شود فرد از تنها ماندن واهمه داشته باشد. افراد گفتار درماني مبتلا به اختلال شخصيت وابسته، براي حفظ آسايش، اطمينان خاطر، مشاوره و دريافت پشتياني مناسب به شدت به ديگران وابسته هستند. در برخي ديگر از اين افراد، علائم خود را به صورت عدم احساس امنيت نشان مي دهد. در اين صورت فرد براي انجام هرکاري نياز به اطمينان بخشي و تاييد ديگران دارد.


بروز رفتارهاي موجود در دسته رفتارهاي اضطراب آور و عصبي براي تشخيص اختلال شخصيت وابسته در هر فرد اامي است. برخي از اين رفتارها عبارتند از :


رفتار مطيعانه داشتن


اتکا به دوستان و خانواده براي تصميم گيري


صدمه ديدن عاطفي در صورت عدم پذيرش از جانب ديگران


عصبي بودن در هنگام تنهايي


حساسيت بيش از حد به انتقاد


تمايل به ساده لوح بودن


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : اختلال ,شخصيت ,مرزي ,افراد ,طلاق ,درمان ,اختلال شخصيت ,شخصيت مرزي ,درمان اختلال ,شخصيت نمايشي ,  اختلال شخصيت ,درمان اختلال شخصيت ,اختلال شخصيت نمايشي ,براي درمان اختلال ,ايالات متحده آمريکا
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آموزش علم نجوم طراحی دکوراسیون دخترونه دفتر یادداشت مجازی من Logan دکتر پویا منصفی ، وکیل حقوقی و مشاور مهاجرت و سرمایه گذاری دانلود آهنگ جدید ایرانی با لینک مستقیم